2011 m. gegužės 31 d., antradienis

Silk (2007)

Pamenu, kažkada anksčiau bandžiau žiūrėti šitą filmą pagal mano taip mėgstamą Baricco knygą. Tada neužkabino, o gal buvo ne toks nusiteikimas. Dabar, kai praėjo kokie pora metelių, vėl sumąsčiau pabandyti žiūrėti. Šįkart pabaigiau ir net nelabai nusivyliau.
Trumpai pristatau. Ervė Žonkūras prekiauja šilkverpiais ir kai visi Europoje, iki pat Turkijos, užsikrečia kažkokia šilkverpių liga, Baldabju išsiunčia jį į Japoniją. Iš Japonijos jis parsiveža daugybę puikių kiaušinėlių ir praturtėja. Prancūzijoje jis turi jauną žmoną, su kuria yra neseniai susituokęs. Tačiau tos kelionės viską sujaukia.
Taigi. Noriu pasakyti, kad kaip ekranizacija šis filmas tikrai geras. Toks pat subtilus kaip knyga, dideliais veiksmo vingiais nepasižymi, istorija tikrai įdomi. Tačiau kaip ekranizacija man šis filmas ir tepatiko. Nesakau, kad tai blogai - taigi aš labiau už viską mėgstu geras ekranizacijas! Bet jei būčiau neskaičiusi knygos, tada nežinau.. Nemanau, kad filmas būtų labai sudominęs, gal net būtų tapęs nuobodus. Be abejo, nežinau, kaip būtų buvę, nes knygą visgi jau esu perskaičiusi du kartus :D
Todėl šį filmą ir rekomenduočiau tiems, kas yra susipažinę su Baricco ir ypač su "Šilku". Pati rašau 9.

Komentarų nėra: