2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

All the Invisible Children (2005)

Ar jums niekur negirdėtas šis filmas? Man lyg ir buvo, bet nesu tuo tikra. Lyg ir pamenu tokias reklamas, bet.. Na, šiandien negalėjau jo neparsisiųsti.
Tai filmas, sudėtas iš septynių atskirų epizodų, kuriuos vienija vienas dalykas - nematomi vaikai. Be abejo, jie nematomi ta kita, perkeltine prasme. Man asmeniškai įdomūs tokie filmai. Šiame parodoma, kaip vaikai visame pasaulyje (jeigu mes ir galvojame, kad tokie dalykai vyksta tik Afrikoj ar Indijoje) užsiima visai nevaikiškais žaidimas. Pavyzdžiui, karas. Tikras karas. Visas jų gyvenimas - šaudymas, vogimas, kovojimas už save ir stengimasis bent minimaliai išgyventi.
Vienas įdomiausių buvo paskutinis epizodas. Jame režisieriai parodė, kad net ir tie vaikai, kurie, atrodo, viską turi ir negali niekuo skųstis, gali būti nematomi. Tereikia tėvų, kurie mato tik savo problemas ir visiškai nekreipia dėmesio į vaiką. Ši mintis tikrai buvo viena geresnių filme ir puikiai jį vainikavo.
Matot, apie kiekvieną epizodą atskirai nepašnekėsi. Filmas trunka dvi valandas ir jos tikrai nėra iššvaistytos veltui. Pažiūrėkit, nepagailėkit savo laiko :) 10.

Komentarų nėra: