2011 m. gegužės 30 d., pirmadienis

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Jau senokai nebevalgau šokolado, o ir geriau paskaityčiau knygą, tačiau šiandienai norėjau neįpareigojančio filmo. Nemaniau, kad žiūrėsiu šitą, bet akis užkliuvo, tai puiki proga buvo parsisiųsti :)
Čarlis - berniukas, mėgstantis šokoladą, bet gaunantis jo tik per savo gimtadienį, kadangi visa šeima gyvena labai neturtingai. Vieną dieną Vilis Vonka, šokolado fabriko savininkas, paskelbia, kad į penkias plyteles šokolado įdėjo po auksinį bilietą ir išsiuntinėjo po visą pasaulį. Tie, kas ras, galės patekti į fabriką, ekskursiją ves pats Vonka.
Tai tiek. Filmas, žinokit, labai gražus ir laaabai saldus :) Ta prasme, kad ten labai daug visokio šokolado, saldainių ir t.t. Nuotraukoje galime matyti, kad ten tekanti upė yra iš šokolado. A, tiesa. Pradžioje gal reikėjo paminėti, kad tai - Tim Burton'o kurtas filmas, kuriame surinkta jo chebra. Kalbu apie Johny Depp'ą ir Heleną Bonham Carter. Nieko keisto, kad istorija puiki (nors kurta pagal knygą ir dar kažkoks pirmtakas filmukas yra) ir perteikta tiesiog fantastiškai. Viskas ištie įspūdingai atrodo (labai patiko voverės :D). Istorija nėra vien tik apie šokoladą :) Kaip ir kiti filmai, skirti vaikams, ši yra pamokanti apie tikrąsias vertybes: nuoširdumą, šeimą ir nesavanaudiškumą.
Skiriu 10, tikrai labai patiko :)

Komentarų nėra: