2011 m. birželio 1 d., trečiadienis

I Am Sam (2001)

Vasarą pradėjau su viena mėgstamiausių temų filmams - autizmu.
Semas - autistas, kurį palieka su ką tik gimusiu kūdikiu. Jis augina Liusę ir labai ją myli, tačiau jo protas kaip septynmečio. Kai sulaukia septynerių, Liusė jau yra už jį protingesnė. Gimtadienio metu įvykęs incidentas apverčia Semo gyvenimą aukštyn kojom - iš jo atimama Liusė, o jis turi susirasti advokatą, kuris padėtų laimėti bylą.
Semą suvaidino Sean Penn. Vis svarsčiau, ar nesu mačiusi jo kur nors vaidinant, bet paskui supratau, kad ne. Ką gi, autistą jis suvaidino puikiai. Jo vaidyba išties buvo labai įtikinanti. Dar pora žymesnių aktorių - tai mažylė (tuo metu) Dakota su savo didelėmis akimis ir Michelle Pfeiffer. Viena profesionalė, kita pradedančioji, bet abi nuostabios. Michelle pakliuvo advokatės, kuri nesusitvarko asmeninio gyvenimo, didelės nervininkės, vaidmuo. Na, o Dakota turėjo suvaidinti mažą angelėlį, kuris yra protingesnis už suaugusįjį. Turiu pasakyti, kad vien jos akys daug ko vertos.
Apskritai tai filmas yra nuostabus. Jame parodoma, kaip tokie žmonės negali būti nuvertinami ir kaip jiems yra sunku šiame pasaulyje. Svarbiausia vertybė - šeima, kurią labai sunku išsaugoti tokią, kokios tu nori. 10.

Komentarų nėra: