2011 m. birželio 5 d., sekmadienis

Inglourious Basterds (2009)

Tai - filmas apie karą. Be abejo, antrą pasaulinį. Jo režisierius - Quentin Tarantino, tad buvau informuota, kad istorijos faktai bus truputį iškreipti.
Filmo veiksmas vyksta Prancūzijoje, kurioje, kaip ir visoje Europoje, įsitvirtinę naciai. Tieji Basterds - tai žydų-amerikiečių kareiviai, suburti tam tikslui, kad nuskalpuotų (tikrąja to žodžio prasme) kuo daugiau nacių. Pagrindinį Basterdų (:D) vadą vaidina Brad Pitt, kuris šiame filme atrodo labai juokingai :D Apskritai, man tokie Holivudo berniukai tik gadina karinius filmus, niekaip negaliu ramiai žiūrėti ir nesipiktinti.
O nuotraukoje matome žydaitę, kuri išliko gyva po jos šeimos sušaudymo. Jos kino teatre rengiama Gėbelso filmo premjera, kurioje pasirodys pats fiureris ir visa nacių grietinėlė. Šosana nori atkeršyti jiems už tai, kad išžudė jos šeimą.
Šiaip jau filmas gal ir neblogas, tik nepatiko vietos, kuriose privalėjau užsimerkti. Žiūrėti, kaip ima skalpus - ne man. Be abejo, suprantu, kad Tarantino - išskirtinis, bet kai kurie jo triukai filmą suprastino. Šiaip ar taip, gerbiu aktorių, kuris vaidino Hitlerį, kadangi tokie aktoriai turi kažkaip treniruotis, kad sugebėtų vaidinti tokius nervų kamuolius. 8.

Komentarų nėra: