2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

My Name Is Khan (2010)

My Name Is Khan - tai filmas, apie kurį išgirdau visai neseniai. Jeigu susidomėsite, iškart perspėju, kad jis yra ilgas, na, maždaug dvi su puse valandos. Bet tikrai vertas jūsų laiko.
Pagrindinis filmo herojus - musulmonas Rizwan Khan. Jam Aspergerio sindromas. Užaugęs jis atvyksta į JAV, kur jau gyvena sėkmingai įsikūręs jo brolis. Netikėtai jis sutinka kirpėją Mandirą - indę. Jis ją įsimyli. Viskas vyksta laimingai iki rugsėjo 11-osios įvykių. Paskui jų pasaulis tiesiog sugriūva. Musulmonai šalyje persekiojami, terorizuojami ir nekenčiami. Po šeimos tragedijos Khanas iškeliauja ieškoti prezidento ir perduoti jam frazę: "My name is Khan and I'm not a terrorist'. Atrodo paprasta? Pažiūrėkit ir patys nuspręskit.
Filme man patiko viskas. Nedažnai taip būna - jei filmas geras, tai vis tiek išlenda koks kabliukas, kuris truputį viską sumenkina. O štai čia - viskas kaip ir turi būti, nieko nei per daug, nei per mažai. Pagrindinis aktorius Shahrukh Khan suvaidina tiesiog nuostabiai. Nemanau, kad labai paprasta vaidinti žmogų, kuriam yra Aspergerio sindromas (labai siūlau apie jį paskaityti, tada suprasit, apie ką aš kalbu). Žodžiu, Shahrukh vaidyba čia yra nepriekaištinga.
Filme buvo ir linksmų vietų, ir tokių, kurios privertė išlieti ašarą. Tiesą sakant, net neskaičiavau, kiek kartų apsiašarojau, o priešais mane ant stalo išdygo nemenka krūvelė nosinių.. Viskas kažkaip keistai sujaudino, atrodo, tose vietose tikrai nebuvo ko verkti. Na, bet yra kaip yra.
Garso takelis man taip pat patiko ir visur derėjo. Indiški motyvai jėga. Ir pabaigoj nebuvo jokio šokio, kaip kad įprasta! Še jums :D
Rekomenduoju pažiūrėti visiems, tikrai. Tai puiki pamoka apie rasizmą ir toleranciją, apie gerumą ir meilę. Be abejo, skiriu riebų 10.

Komentarų nėra: