2012 m. gegužės 12 d., šeštadienis

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Nieko nelaukdama pažiūrėjau ir antrąją dalį apie Šerloką Holmsą. Žinot, privalumas, kai esi viena kambaryje, yra tas, kad gali sau ramiai žiūrėti filmus, o ypač tai, kad gali pasirinkti tokius, kokius tu nori :)
Šioje dalyje daktaras Vatsonas veda. Tačiau Šerlokas paprašo jo įsivelti į paskutinį nuotykį ir sučiupti jų priešą profesorių Moriartį.
Iškart sakau, kad ši dalis man įdomesnė už pirmąją. Ten viskas buvo per daug magiška galbūt.. O čia, kaip ir rašoma filmo anotacijoje, Šerlokas nusileidžia ant žemės. Iš tiesų čia daugiau realybės, o tai man patinka.
Robert kaip visada nuostabus. Jis taip tobulai tinka šitam vaidmeniui! Visada atrodo toks atsipūtęs, pernelyg nesijaudinantis dėl sunkumų, tačiau visuomet budrus ir įžvalgus. Taip pat patiko, kad čia vaidino Noomi Rapace, pažįstama iš Millennium trilogijos. Buvo įdomu pamatyti ją tokiame vaidmenyje (čia ji vaidino čigonę); Noomi man ir toliau išlieka be galo žavi aktorė.
Tiesa, įdomus kūrėjų sprendimas, kuris buvo parodytas ir pirmojoje dalyje. Labai patiko, kad kai kuriose scenose Šerlokas užsimerkia ir tuomet visi būsimi veiksmai (kartais - ir praėję) tarsi prabėga jam prieš akis. Ir kai būna aiškios pasekmės, realybėje Holmsas susimuša su blogiuku ir to kažko išvengia. Nu žodžiu, nemoku papasakot, reikia pamatyt :D
O viską vainikuoja tobulos Šerloko Holmso maskuotės.. :D Už jas dedu didelį pliusą :D

Komentarų nėra: