2012 m. gegužės 9 d., trečiadienis

The Girl With the Dragon Tattoo (2011)

Kadangi vakar pabaigiau skaityti knygą tuo pačiu pavadinimu, tai kol dar neišblėsęs nė vienas prisiminimas apie siužetą, suskubau pažiūrėti ir filmą. Skandinavų versiją jau esu mačiusi (nors planuoju pažiūrėti dar kartą, kadangi nelabai pamenu), o dabar atėjo laikas ir amerikietiškajai.
Na, siužetas, be abejo, toks pat kaip ir aname filme ar knygoje - nepykit, bet nepasakosiu dar kartą jo (galiu pasakyti, kad gana išsamų, bet trumpą aprašymą galit rasti knygos aprašyme). Iškart pereisiu prie patiko/nepatiko.
Pirma: jau nuo pat pradžių, dar tik kai eina pradžios titrai, viskas padaryta taip įdomiai. Nemoku apibūdinti, kaip. Tamsiai ir tįstančiai. Sudomina. O po to.. Na, galiu pasakyti, kad ši ekranizacija labai vykusi. Įvykiai labai atitinka knygą (ne visi, be abejo, bet didžioji dauguma). Smagu man žiūrėti tokias ekranizacijas, kuriose nenukrypstama nuo originalios siužeto linijos. Pačios šlykščiausios scenos parodytos gana atvirai, o žinant, kaip tai buvo aprašyta knygoje, su visomis detalėmis, tai tikrai gali sakyti, kad viskas išpildyta.
Ir nors filmas truko 2 valandas 38 minutes, viskas vis tiek įvyko per greitai. Atrodo, kad ir Mikaelis per greit išsiaiškino bylą, ir apskritai dar nenorėjau, kad filmas baigtųsi. Nepamenu, kada taip yra buvę, bet kai pamačiau, kad jau viskas eina į pabaigą, nuliūdau.
Tiesa, iš pradžių buvo sunku priprasti prie amerikietiškosios merginos su drakono tatuiruote. Visgi man mielesnė Noomi Rapace, nors kai Rooney šypsosi, ji taip pat gana miela :) Tik balti antakiai be ryšio :D Daniel Craig padarė puikų darbą, man patiko jo suvaidintas pasimetimas, kai gavo užduotį, kai pasikeitė aplinka. Įtikino. Lyg ir norėjosi, kad būtų parodyta daugiau Mikaelio ir Lisbetos jausmų, ypač Lisbetos, kaip ji keitėsi būdama su juo, bet ką padarysi. Kad jau neparodė, tai neparodė :D
Buvo keletas labai ryškių neatitikimų, bet visgi filmą vertinu puikiai. Na, supraskit, kai net nenori, kad jis pasibaigtų, reiškia, kažkas tokio jame yra, ar ne? :)

Komentarų nėra: