2012 m. gegužės 13 d., sekmadienis

The Blind Side (2009)

Kai naktim nesimiega, tai puikiausiai laiką galima praleisti žiūrint filmus :) O jei jie tokie, kaip šis, tuomet galima ir išvis niekada nemiegoti.
Tai tikrais faktais paremta istorija apie futbolo žaidėją Michael Oher. Jis - benamis vaikinas, septynerių metų jėga atskirtas nuo mamos. Michael pažymiai mokykloje patys prasčiausi, tačiau vienas dalykas jam sekasi - žaidimai su kamuoliu. Vieną lietingą vakarą jį, einantį gatve, pamato turtinga moteris Leigh Anne. Ji su vyru ir vaikais parsiveža Michael namo, kad jis turėtų kur pernakvoti. Tačiau vaikinas ilgam užsilieka jų namuose..
Jei klaustumėt, koks tai filmas, pasakyčiau: tobulas. Jau vien pati istorija ko verta.. Neįtikėtina, kad taip būna. O aktoriai taip pat daug prisidėjo prie to tobulumo. Ypatingai Sandra Bullock - ne veltui ji mano mėgstamiausia :) Visi aktoriai puikiai išpildė savo charakterius, na, kad ir mažasis S.J. Jis toks juokingas buvo, nuolatos siekiantis dėmesio berniukas, tikras derybininkas, tačiau turbūt pirmasis, po mamos, priėmė Michael į savo šeimą, visiems pristatydamas jį kaip savo didįjį brolį.
Be galo gražu žiūrėti į tokius žmones, kai žinai, kad viskas vyko realybėje. Filme puikiai parodytas ponių, kurios yra iš tokio paties sluoksnio, kaip ir Leigh Anne, požiūris į jos veiklą. Jų vertybės visiškai kitos: svarbiausia tai, ką gali nusipirkti už pinigus, tiesiog šaunu, kad Leigh Anne yra tokia stipri moteris ir kovoja už tai, kas jai atrodo teisinga.
Jei dar nematėt, tai būtinai pažiūrėkit. Dvi valandos tikrai neprailgsta, norisi daugiau ir daugiau. Beje, labai patiko, kad pabaigoje parodyta daug nuotraukų iš tikrojo Michael Oher gyvenimo su globėjais (taip, jie tapo oficialiais vaikino globėjais). Linkiu pažiūrėti!

Komentarų nėra: