2012 m. balandžio 15 d., sekmadienis

Star Wars: Episodes I-VI (1977 - 2005)

Mhm, net aš pažiūrėjau šią legendą.. Visada kratydavausi, neva tai nesąmonė, nes totali fantastika, nieko tikro - ir tikrai man tokie fantastiniai dalykai (tokie jau pernelyg fantastiniai) ne prie širdies. Na, bet Žvaigždžių karai yra kažkas tokio. Netaps tai mano didžiule aistra ar mėgstamiausia serija, tačiau į ką pažiūrėti yra. O kadangi yra sukurtos 6 dalys, tai nusprendžiau neaprašinėti visų atskirai - koks tikslas būtų pasakoti siužetus - o pastebėjimus sudėti į vieną įrašą. Ir paveiksliukas tai atspindi.
Ką gi, įdomiausia yra tai, kad seniausia dalis yra IV epizodas. Atrodo, kad pradedi žiūrėti nuo vidurio, ar ne? Nes I-III epizoduose rodoma tai, kas vyko iki to, ką matome IV-VI dalyse. Sakyčiau, tiesiog nuostabu, kaip kūrėjai pasitikėjo savo idėja, galima sakyti, būdami tikri, kad tokia istorija turės milžinišką pasisekimą. Juk jie tikrai žinojo, kad sukurs ir "pirmesnes" dalis, nors ir praėjus 22 metams nuo pirmosios išleidimo.
Visas veiksmas vyksta beribiame Kosmose. Su galybe išgalvotų personažų. Mano smegenys iki šiol nesuvokia, kaip reikia sugalvoti tiek realiame pasaulyje neegzistuojančių būtybių.. Ir visos jos skirtingos! Gerai, galima sumąstyti keletą, bet tiek.. Žodžiu, čia galima nebent žemai nusilenkti kūrėjams, ir nieko daugiau nepridursi.
Visi epizodai trunka 2 valandas ir daugiau. Bet neprailgsta.. Keistai prikausto prie ekrano. Pirma filmo pusė būna ne itin įdomi (bent jau man), o paskui prasideda veiksmas, kuris neleidžia atsitraukti. Aktoriai puikiai parinkti, nuostabiai atlieka savo vaidmenis. Tiesa, dar labai įspūdingi atrodo efektai pirmosiose dalyse, atsižvelgiant į sukūrimo metus. Reiktų pasidomėti, kokie buvo tų filmų biudžetai..
Jei klaustumėt, ar rekomenduoju, tai siūlyčiau pažiūrėti bent jau dėl bendro išprusimo. Sakykit ką norit, bet mano akiratis dabar tikrai gerokai prasiplėtė. Nesigailiu nė vienos minutės, kurią praleidau žiūrėdama Žvaigždžių karus. Niekada nemaniau, kad taip pasakysiu.. :)

Komentarų nėra: