2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Intouchables (2011)

Man atrodo, nerasit nė vieno filmų žiūrėtojo, kuris būtų supeikęs šį filmą. Na, bent jau mano rate tokių nelabai yra (arba jie nesiskelbia). Dabar šio filmo žiūrėjimo banga, ir visai nesigailiu jai pasidavusi :)
Filme pasakojama apie neįgalųjį, kuris ieško žmogaus, kuris visame kame jam padėtų. Čia atsiranda juodukas Driss, kuris nei ypatingų mokslų baigęs, nei apskritai ieškosi kažkokio darbo. Bet būtent jis ir tampa naujuoju Philippe's padėjėju.
Į šį filmą galėjau pažiūrėti ir iš savo profesijos pusės, ir kaip pašalietė, bet, manau, gavosi miksas :D Iškart galiu pasakyti, kad žiūrėdami Intouchables tikrai skaniai pasijuoksit. Iš tiesų tai filmas yra apie liūdnus dalykus, bet jie labai linksmai parodyti. Todėl iškart gal ir nesusimąstai, kaip ten viskas yra, bet kai filmas pasibaigia, tai gali tvirtai pasakyti, kad čia paliesta nemažai svarbių dalykų, o svarbiausias iš jų - apskritai žmogiškosios vertybės.
Man patiko pagrindiniai aktoriai ir tai, kaip jie atliko savo darbą. Be abejo, pati idėja. O labiausiai - Driss, kuris, neturėdamas specialaus medicininio išsilavinimo ir išankstinio nusistatymo prieš neįgaliuosius, su Philippe elgėsi kaip su sau lygiu. Nesvarbu, kad jis be galo turtingas ir kad negali pajudinti nė vienos galūnės. Dažnai jis tai tiesiog užmiršdavo, o tokios situacijos sukeldavo nemažai juoko :)
Taip pat, manau, padėjo tai, kad žiūrėjau filmą, įgarsintą ne profesionaliai. Manau, kad tuomet filmas būtų netekęs pusės savo žavesio, kadangi dabar labai daug pridėjo gana žargoniška kalba. Tiesa, labai jau už ausų kliuvo išvien kartojamas žodis "invalidas", bet vis įtikinėjau save, kad taip turi būti.
Ir oi, vos nepamiršau. Filmas paremtas tikra istorija! Tokie žmonės tikrai egzistuoja.
Žmonės, labai rekomenduoju pažiūrėti, jei dar nematėt. Filmas nėra ilgas - kaip tik toks, kokio nėra nei per daug, nei per mažai. Viskas tikrai labai super :) Ir pasijuoksit, ir pamąstysit, ir laikas tikrai nebus sugaištas.. :)

Komentarų nėra: