2011 m. spalio 18 d., antradienis

The Three Musketeers (2011)

Yomayo dienos proga leidau sau nueiti Kaune į kiną, ir dar 3D. Taip, šiame mieste eiti į kino teatrą kol kas man yra per didelė prabanga.
Vasarą perskaičiau Tris muškietininkus, tačiau sužinojusi, kad rudenį pasirodys šis filmas, nežiūrėjau jokios ekranizacijos, kad nereikėtų paskui lyginti. Ir pagaliau sulaukiau! Viskas vyksta taip, kaip knygoje: jaunasis d'Artanjanas atvyksta į Paryžių norėdamas tapti muškietininku. Čia jis netikėtai paskiria dvikovą Atui, Portui ir Aramiui - taip su jais ir susipažįsta. Ir visi keturi tampa neišskiriami.
Na, jei tikitės tokio veiksmo XVII a. Prancūzijoje, kaip kad knygoje, tai teks stipriai nusivilti. Nors apranga ir aplinka yra tokia senoviška, tačiau dėl efektų tai kūrybinė komanda stipriai pasistengė :) Viskas taip šiuolaikiška ir įdomu, o 3D formatas tikrai labai sustiprina gerą įspūdį. Veiksmas sukurtas toks „matriciškas“, nors mano manymu filmo labai negadino :) Nemažai kovų scenų, kaip ir priklauso muškietininkams.
Kai kurie personažai buvo labai juokingi ir juos truputį kitaip įsivaizdavau. Pavyzdžiui, Prancūzijos karalių. Knygoje nebuvo paminėta, kad jis toks jaunas, kone paauglys. Todėl filme atrodė komiškai, nors, be abejo, prie to prisidėjo ir visos manieros bei juokingas rūpinimasis dėl drabužių spalvos :D Taip pat juokingas buvo tarnas Planšė. Vienu metu pamaniau, kad jį vaidina Jack Black, bet grįžusi paskaičiau, kad ne jis, tai apsidžiaugiau. O Bekingemas, kurį suvaidino Orlando Bloom'as knygoje tikrai nebuvo toks pagiežingas ir kerštingas, man rodos.. Čia jis pavaizduotas tikras pikčius :D Nors prie veido jam tiko :)
Apskritai tai aktoriai gerai atliko savo darbą, nuo siužeto per daug nenutolta, nors ir yra kai kokių pakeitimų. Viskas man patiko, vertinu tikrai labai gerai - 9,5 :)

2 komentarai:

Andiz rašė...

Negali teigti, kad filmas "matriciškas" nemačiusi nei vienos Matricos dalies.
O šiaip knygose, tiek originale, tiek istorijos vadovėliuose ir ankstesnėse ekranizacijose buvo minima, kad karalius labai jaunas. Mat jo tėvas mirė ir jis paveldėjo sostą dar būdamas vaikas :p
O šiaip sutinku su tavimi, filmas tikrai geras :)

Paulytė rašė...

Man ir reklamų užtenka, nes čia, kaip ir Matricoje, lankstėsi, norėdami išvengti visokių durklų, kulkų ir pan. Be to, esu žiūrėjusi pirmą Matricos dalį, bet buvo taip neįdomu, kad nepabaigiau :D
Na, apie karalių gal ir minima, bet neužfiksavau to, ką jau kalbėti apie istorijos vadovėlius.. :D Reiktų dar kartą paskaityt knygą ir atrasti tą vietą, kur supažindinama su karaliumi :)