2011 m. spalio 5 d., trečiadienis

The Girl Who Kicked The Hornet's Nest (2009)

Vita užsimanė filmo, tad pasiūliau pagaliau pabaigti šią trilogiją, už kurios kartu ir užsikabinom.
Trečiojoje Millennium trilogijos dalyje sprendžiamas tolesnis Lisbet likimas: ar ji bus išteisinta, ar uždaryta į psichiatrinę ligoninę. Mikaelis renka įrodymus, kad ją išteisintų, o Lisbet advokatė yra Mikaelio sesuo, kurią jis labai gerai supažindina su merginos praeitimi.
Jau nuo pat pradžių atsiranda intriga, kuri yra išlaikoma iki pačios paskutinės minutės. Iškart atsiranda daug personažų, kurių neina su kažkuo susieti, vieni veikia prieš Lisbetą, kiti stengiasi jai padėti.. Žodžiu, iš pat pradžių tokia maišalynė gaunasi, kuri paskui labai gražiai išsisprendžia. Labai džiaugiuosi, kad šiame filme nėra jokių šlykštybių, kurios verstų išvien dangstytis akis. Tik pačioje pradžioje parodomos kelios antrosios dalies detalės, kurių leidau sau nežiūrėti :D
Visgi man yra nesuvokiama, kaip švedai sugebėjo per vienerius metus sukurti visus tris filmus. Visi jie išlaiko intrigą ir yra puikūs detektyvai. Kiek mažiau patiko tik antroji dalis, o pradžia ir pabaiga buvo puikios. Pažiūrėjusi visus šiuos filmus dar labiau užsimaniau perskaityti knygas, o visą trilogiją vertinu dešimtuku, kaip ir šią dalį.
Jeigu norit stipraus detektyvo su trilerio elementais, tai labai rekomenduoju - bet nuo pradžių :)

Komentarų nėra: