2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

The Kid (2010)



Kol dar nėra visiškai išblėsę įspūdžiai po skaitytos knygos, nusprendžiau šeštadienio vakarą praleisti pažiūrėdama ekranizaciją.
Trumpai: Kevin yra berniukas, kurio šeimoje vyrauja smurtas, barniai, cigaretės ir alkoholis. Per visą gyvenimą jį lydi patyčios, nuoskaudos ir nusivylimai. Tai tikras filmas, t.y. paremtas tikra Kevin Lewis istorija. Nieko išgalvoto.
Iškart galiu pasakyti, kad jeigu nebūčiau skaičiusi knygos, tai man filmas nebūtų buvęs labai įdomus. Na, jis toks britiškas, pakankamai subtilus, kiek tai įmanoma bandant perteikti tokias žiaurybes. Skaitydama viską įsivaizdavau baisiau. Nors knygos siužetą ir atitinka (na, negaliu visiškai atsiriboti nuo knygos, todėl ir lyginu :)), bet gal truputį per daug sukapotas veiksmas.
O jei apie aktorius, tai jų darbas man nekliuvo. Pavyzdžiui, labai gerai savo vaidmenį atliko aktorė, vaidinusi Kevin'o mamą. Ji ir buvo tokia nesivaldanti, žiauri ir negailestinga. Nors ir neigiamas personažas, tačiau man patiko :)
Gerai savo vaidmenį atliko ir aktoriai, vaidinę Kevin'ą. Na, jis čia pavaizduotas toks neryžtingas visame kame (išskyrus filmo pabaigą). Iš tiesų, manau, tokius dalykus išgyvenę vaikai ir užauga tokiais, kokį galima matyti Kevin'ą filme.
Kaip ekranizacija - gana nebloga, tačiau kaip filmui kažko pritrūko. 8.

Komentarų nėra: