2011 m. rugsėjo 23 d., penktadienis

Tadas Blinda (1972)

Turbūt noro pažiūrėti naująjį Tadą Blindą vedamos kartu su Vita sumąstėm, kad būtų tikrai didelė nesąmonė žiūrėti jį net nemačius senosios, pirmosios ir legendinės versijos. Tad vakarą ir nusprendėm praleisti kartu su šiuo filmu.
Tadas Blinda - tai žemaitis svieto lygintojas, surinkęs ištikimų vyrų būrį, kurie jam padėjo kovoti prieš ponus ir neteisybę. Veiksmas vyksta XIX a. Lietuvoje. Blindai nebesinori daugiau aklai paklusti dvarų ponams ir jis su ta draugų kompanija plėšia dvarininkus, o tai, ką gauna, atiduoda vargšams, nieko nepasilikdami sau. Turbūt ne paslaptis, kad Tadas Blinda vadinamas lietuviškuoju Robinu Hudu.
Pirmas dalykas, kurį sužinojau žiūrėdama šį filmą - kad tai lyg ir "mini TV-series", jei vadintume šiuolaikiniais pavadinimais. Visą gyvenimą maniau, kad čia vientisas filmas. Ir dabar sužinojau, kad jis yra keturių dalių.
Apskritai tai man viskas visai patiko, tik teko labai ilgai laukti, kol supratau, kas kaip ir su kuo. Jei konkrečiau, tai pradėjau suprasti trečioje dalyje. Galbūt dėl to, kad filmo įtampa ten jau gerokai didėjo. O ketvirtoje dalyje apskritai viskas išsisprendė, ir gana liūdnai, ir veiksmo čia tikrai pakako.
Belieka tik pasidžiaugti gražiais aktoriais, ypač ta, kuri vaidino Kristiną. Nuostabaus grožio mergina.
Filmą vertinu 8 ir laukiu Yomayo dienos, kai galėsiu kine pažiūrėti naująjį Tadą Blindą :)

Komentarų nėra: