2011 m. rugsėjo 12 d., pirmadienis

Mozart and the Whale (2005)

Šiandien, kaip bebūtų keista, man kažkokia filmų žiūrėjimo nuotaika ;D Tad ta proga išsirinkau vieną, kurį jau seniai norėjau pažiūrėti :)
Mozart and the Whale - tai filmas apie autistus, o jei tiksliau - apie žmones, sergančius Aspergerio sindromu. Pagrindinis veikėjas - Donaldas. Jis yra įkūręs grupę tokiems žmonėms, kaip jis :) Kad ir jie nebūtų vieniši. Toje grupėje oi kiek visokių veikėjų yra.. Ir visgi Donaldas normaliausias, jei taip galima pasakyti. Vieną dieną į jo grupę ateina naujokė Izabelė. Ir Donaldas įsimyli :)
Žodžiu, filmas sukasi apie dviejų žmonių, turinčių Aspergerio sindromą, santykius. Man patinka, kad kiekvienas filmas apie autistus kažkuo skiriasi nuo kitų. Ir visi jie būna įdomūs ir prikaustantys prie ekrano.
Filme man labiausiai patiko pats Donaldas, jis mane tiesiog sužavėjo! :) Buvo labai įdomu stebėti, kaip jis nori patikti Izabelei, kaip kremtasi, kai jie susipyksta.. Manau, čia aktorius puikiai atliko savo darbą. Donaldas atrodė toks mielas, kad norėjosi žiūrėti ir žiūrėti.
Žiūrėdama filmą dar kartą įsitikinau, kokie šie žmonės yra įdomūs. Ir dar, filmo pradžioje rašo, kad jis paremtas tikrais faktais. Gaila, kad pabaigoje neparašė, kokiais..
Apskritai filmą vertinčiau 9 :)
P.S. Neduokit lietuviams versti filmų, nes kai tokį akivaizdų pavadinimą išverčia "Beprotiškai įsimylėję", galima ir nuo kėdės nukristi.

Komentarų nėra: