2010 m. gruodžio 1 d., trečiadienis

The Girl with the Dragon Tattoo (2009)

Šiandien juk visai netikėtai išėjau į kino seansą. Todėl, kad jis buvo nemokamas ;D Tai nebūtų buvę ir gaila, jei būtų nepatikęs filmas. O buvo kitaip.
Visų pirma - žiūrėjimo sąlygos. Jos buvo tikrai ne kokios, nes viskas vyko knygyne, tad ekranas nebuvo didelis, garsas neypatingas, sėdėjimo vietos ne pačios patogiausios, o ir erzino tai, kad degė šviesos. Na, bet visa tai nustūmiau į antrą planą.
Antra - net nenutuokiau, apie ką tas filmas bus. Be abejo, knygą buvau mačiusi daug anksčiau ir žinojau, kad ji populiari, bet net nekilo noras ja domėtis, nes net nežinau kodėl.
O trečia - pats filmas. Pirmos 20 minučių nebuvo labai įdomios, net galvojau, kad draugės tuoj pakils ir išeis. Tačiau praėjus bent pusvalandžiui jau visiškai įsitraukiau į filmą. Tai padaryti padėjo tai, kad filmas kaip detektyvas, viskas sunarpliota, o tuomet ir žiūrima atidžiau. Ir iš tikrųjų buvo ŽIAURIAI įdomu žiūrėti. Taip norėjosi sužinoti, kaip viskas pasibaigs.. Ir kai jau atrodė, kad viskas aišku, staiga vėl netikėtas vingis pasirodė ekrane ir prikaustė dėmesį dar maždaug penkiolikai minučių. Kūl. Tokie filmai yra kūl.
Didelį pliusą dedu už tai, kad filmas sukurtas švedų, norvegų ir visokių kitų gerų dėdžių ir tetų iš Skandinavijos. Iš pradžių originalo kalba buvo keista, net pamaniau, kad kalba vokiškai, bet paskui padariau kitokias išvadas. Kaip žinia, skandinavų filmai yra geri ir ne iš kelmo spirti.
Už viską rašau reibų dešimtuką ir labai laukiu antros dalies ;D

Komentarų nėra: