2012 m. spalio 26 d., penktadienis

Switch (2012)

Antrasis filmas, kurį pažiūrėjau penktadienį, yra "Pokytis".
Čia amerikiečių geologas keliauja po visą pasaulį ir lanko įvairias energijos gavybos pramonės vietas. Filme jis pasakoja apie neatsinaujinančius ir atsinaujinančius energijos šaltinius, apie tai, ar įmanoma vienus pakeisti kitais ir kokia to kaina. Kiekvieną aplankytą vietą jis įvertina skaičiumi, kiek žmonių toks energijos gavybos būdas galėtų aptarnauti.
Tiesą sakant, negalvojau, kad šis filmas bus įdomus, bet tikrai buvo įdomiau, nei tikėjausi. Pamačiau ir milžiniškas anglies kasyklas, ir vandens jėgainę kalne, ir kukurūzų laukus, kurie auginami biokurui, ir naftos platformą vandenyne.. Filmo pabaigoje mokslininkas apibendrindamas pasakė, kad pokytis, t.y. kuomet atsinaujinantys šaltiniai galėtų naudojime pralenkti neatsinaujinančius, galimas tik 2064 metais. Ir visgi tam reikėtų suderinti visų šaltinių darbą: neatsinaujinančių, atominių ir atsinaujinančių.
Filmas pamąstymui apie aplinkosaugą.

1 komentaras:

GeorginA rašė...

Tikra Meilė Rašybos Ratukas, Dr. Obodo. Burtai pritraukti meilę, Sustabdyti santuokos nutraukimo, Santuokos Burtai, Pareikšti prarastą meilę, Pinigus ir turtingus burtai, Apsaugos burtai, vaisingumo rašybos ..Kontaktinė Info
El. paštas: templeofanswer@hotmail.co.uk
Skambinkite,Viber ir whatsapp +2348155425481