2012 m. spalio 14 d., sekmadienis

Frau Holle (2008)

Sekmadienį su tėvais žiūrėjom televizorių, o prieš pietus, pasirodo, LTV rodo Brolių Grimų pasakas. Bet ne filmukus, o tokias štai vaidybines :) Šį sekmadienį rodė Sniego močią, tai taip nuo pradžių įtraukė, kad net juokinga buvo, kaip su tėvais susėdę žiūrėjom pasaką :D
Pasaka yra žinoma daugumai vaikų, manau. Kaime gyveno dvi mergaitės su mama, jų tėtis miręs.Viena mergaitė darbšti, padeda mamai namų ruošos darbuose, verpia, tvarko ir panašiai, o jos sesuo - išpuikusi mergina, kuri tik išvien gražinasi ir visus darbus liepia nudirbti jaunėlei. Taip jau nutinka, kad vieną dieną mergaitę bedirbdama įsipjovė pirštą su verpste, norėjo ją nuplauti šulinyje į jį įkrito. Bet šulinio būta stebuklingo! Jame slypėjo kitas pasaulis, kur mergaitė turėjo įveikti užduotis ir pakliuvo pas Sniego močią. Išbuvusi pas ją netrumpą laiką, dirbusi įvairius darbus, ji grįžo namo apdovanota. Pamačiusi sesers sėkmę vyresnioji taip pat sumanė įšokti šulinin. Tikriausiai suprantat, kuo jai viskas baigėsi.. :)
Man patiko, kaip padaryta ta pasaka, labai gražiai viskas suvaidinta :) Daug įdomiau žiūrėti ne pieštą, o vaidybinę ekranizaciją :) Tikrai labai gaila, kad bendrabutyje neturiu televizoriaus, nes labai norėčiau pasižiūrėti kiekvieną sekmadienį tokius dalykus prie pusryčių stalo..

Komentarų nėra: