2012 m. sausio 27 d., penktadienis

The Reader (2008)


Atostogas pripratau pradėti ir užbaigti pažiūrėdama bent vieną filmą :) Kadangi šiandien visą dieną esu viena namie, nusprendžiau, kad tai puiki proga rimtam filmui. O tokių eilėje laukia nemažai.. Taigi, Skaitovas.
Filme pasakojama apie penkiolikmetį vaikiną, vardu Maiklas, kuriam vieną lietingą dieną padeda moteris. Jie pradeda va taip va intymiai bendrauti. Tačiau vieną dieną ji pasako, kad dabar, kai Maiklas ateis pas ją, pirmiau turės paskaityti, o tik paskui jie nuveiks kažką daugiau. Hana palieka miestą. Po keleto metų Maiklas, jau teisės studentas, ją vėl sutinka..
Kad ir kaip norėčiau, bet negaliu atskleisti, kas vyksta toliau. Viena, ką galiu pasakyti, tai kad be galo džiaugiuosi pasirinkusi šį filmą. Jis truko dvi valandas, kurios visiškai neprailgo - ką jau, aš apskritai net nepajudėjau per tas porą valandų! Istorija labai gera: turbūt tam daug pliusų duoda tai, kad veiksmas vyksta Vokietijoje, po karo praėjus keletui metų. Taip, filmai apie karą puikūs, tačiau čia parodyta ir kita jo pusė. Ne ką mažiau įdomi.
Aktoriai taip pat parinkti labai tinkamai. Kate Winslet iš tiesų yra gera aktorė, apie Ralph Fiennes jau net nekalbu :) O David Kross, vaidinęs Maiklą jaunystėje, manau, sužibėjo šiame filme. Nes aš jo nebuvau nei mačius, nei girdėjus anksčiau. Dabar tikrai atsiminsiu.
Filme nepatiko vienintelis dalykėlis: Kate grimas, kuris turėjo ją pasendinti keliasdešimt metų. Deja, ji atrodė greičiau kaip lavonas, ištrauktas iš ežero dugno, o ne kaip senutė. Bet jei šio nesklandumo nepastebėsim, tai galima sakyti, kad filmas tobulas.
Įdomu, ar knyga taip pat tokia gera.. :)

3 komentarai:

unknown rašė...

man irgi kate grimas atrodė nekažką.. bet, jei pernelyg daug dėmesio į tai nekreipsim - tikrai, filmas vos ne tobulas :)
ir knyga dabar labai susidomėjau, reiks paieškot bibliotekoj.

treshnee rašė...

Vienas iš geresnių mano matytų filmų :)

penkeri rašė...

skaičiau bernard schlink originalą vokiškai - penkis karus gerau nei filmas!