2011 m. kovo 22 d., antradienis

The King's Speech (2010)

Abipusė lygiuotėŠtai štai štai, mano laukčiausias ir labiausiai norėtas pažiūrėti filmas - Karaliaus kalba. Jau kai apie jį perskaičiau pirmą kartą, labai užsimaniau pažiūrėti. Ir pagaliau tai įvyko :)
Filmas apie mikčiojantį karalių. Žinau, kad skamba šiek tiek nerimtai ir komiškai, tačiau filmas yra mažų mažiausiai nuostabus.
Pagrindinį vaidmenį jame atlieka puikus aktorius Colin Firth, kitiems gal labiau žinomas iš Bridžitos Džouns dienoraščio. "Karaliaus kalboje" jis pateisina visus lūkesčius ir dar daugiau. Jo vaidyba tiesiog ideali. Nemanau, kad labai lengva vaidinti stipriai mikčiojantį žmogų. O jam tai puikiai pavyksta. Be to pagrindinio "įrankio" jis dar ir puikiai išreiškia emocijas. Filmo kūrėjams didelis pliusas už tai, kad sugebėjo taip taikliai parinkti aktorių.
Vaidina čia ir daugiau žinomų aktorių, tokie kaip Helena Bonham Carter, Geofrey Rush (aktorius, Karibų piratuose vaidinęs kapitoną Barbosą), Michael Gambon (man žinomas iš Hario Poterio), Timothy Spall (taip pat iš HP).. Žodžiu, aktoriai verti dėmesio ir tikrai neprasti. Visi jie puikiai atlieka savo vaidmenis.
Jei šiek tiek daugiau apie Geofrey Rush'o vaidmenį: jis vaidino gydytoją Lionelį, kuris gydė karalių. Man labai patiko tai, kaip parodyti du visiškai skirtingi žmonių charakteriai. Lionelis tiesmukiškas žmogus, visiškai nekreipiantis dėmesio į tai, kad jo pacientas - karalius. Jis elgiasi su juo kaip su paprastu žmogumi, dėl to yra atsipalaidavęs ir tiesiog pasitikintis savimi. Smagu stebėti, kaip veikia jo taikomi metodai, kaip keičiasi ir pats karalius.
Filmą tikrai rekomenduoju tiems, kas dar nematė - vertas dėmesio. Ir ne veltui laimėjo net keturis Oskarus, tarp jų - ir geriausio metų filmo. 10.

2 komentarai:

Rita rašė...

Šis yra mano planuose, aprašymas taip pat sudomino :)

Paulytė rašė...

Labai linkiu kuo greičiau pažiūrėti, jei to dar nepadarei ;)