2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Nuėjo perniek mano pasiryžimas pirmiau perskaityti šią knygą, o tik po to pažiūrėti filmą.. :D Naktiniame kino seanse pažiūrėjau kaip tik šią istoriją.
O pasakojama čia apie berniuką autistą, kurio mylimas tėtis žūva per rugsėjo 11-osios įvykius. Oskaras randa tėčio paliktą žinutę - raktą - ir leidžiasi į paieškas, manydamas, kad turi aplankyti kiekvieną žmogų, kurio pavardė yra Black (kadangi tik tokį žodį randa ant vokelio, kuriame buvo raktas).
Aha, istorija atrodo pasakiška. Iš tikrųjų tai man truputį priminė filmą "August Rush", tik ten viskas vyko visiškai kitokiomis aplinkybėmis. Realiai tai norėjom šitą filmą pažiūrėti būtent dėl autizmo, kadangi filmų apie autistus sąraše šį filmą ir radau. Bet norėjosi, kad daugiau to autistiškumo būtų atskleista.. Čia viskas rėmėsi Oskaro gebėjimu matyti detales ir greičiau nei kiti atrasti ryšius, viską daryti skrupulingai. Tačiau berniukas pavaizduotas itin socialus ir netgi mėgstantis žmones, netgi per daug. Va tas ir kliuvo.
Apskritai tai filmas gražus ir liūdnas, ir aš vis dar noriu paskaityti knygą :) Nes ne ką mažiau įdomi tema yra ir rugsėjo 11-oji. Čia ji parodyta vėl per kitokią prizmę, dedu pliusą.
Ir.. rekomenduoju! :)

1 komentaras:

Miglė rašė...

Nuoširdžiai - knyga šiuo atveju yra n kartų geresnė nei filmas. Knygą šią pamilau, o filmą žiūrėdama truputį raukiausi.

Tad labai rekomenduoju perskaityt knygą, istorija sužibs visai kitokiom spalvom (knygoje yra kelios pasakojimų linijos, tuo tarpu filme pateikiama tik viena). :)