2013 m. vasario 11 d., pirmadienis

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Savaitgalį pažiūrėjau nuostabų filmą! Jau buvo rekomenduotas jis man, tačiau vis neprisiruošdavau.. Ir vis dėlto manau, kad žiūrėjau jį dėl to, kad čia vaidina Emma :) Jos vienintelės iš šauniosios Poterio trijulės nebuvau mačiusi vaidinant kitame filme.
Filme pasakojama apie pirmametį gimnazijoje, Čarlį. Jis intravertas, vaikinui sunku susirasti draugų, bendrauti, be to, Čarlis prieš metus neteko savo geriausio draugo - šis nusižudė. Netikėtai jis susipažįsta su dviem abiturientais, Sem ir Patriku. Šie tampa geriausiais Čarlio draugais, išveda jį "į žmones".
Galbūt filmas atrodo lėkštas, bet toks anaiptol nėra. Čarlis - įdomus personažas. Jis atsiskleidžia bendraudamas su savo naujaisiais draugais, tuo pačiu parodomos ir vaikino silpnybės, tiksliau - liga. Tam tikrose situacijose jam pradeda vaidentis. Ne, ne vaidentis, bet tiesiog jis mato vaizdus iš praeities, susijusius su savo teta, kurią labai mylėjo. Dažnai Čarlis užsimiršta, tačiau pablogėjimai vis dažnėja, ypač po didesnio sukrėtimo. Čarlis rašo laiškus..spėju, kad savo draugui, kuriuose išsako savo jausmus, taip bent kiek palengvindamas savo dalią.
Dar man labai patiko Patrikas, šis personažas tikrai labai teigiamas :) Patrikas yra gėjus, ir tokio nuostabumo, kad dar labiau užsimaniau tokio draugo :D
Tiesa, kadangi pradžioje užsiminiau apie Emmą, tai galiu pasakyti, kad ji čia puiki. Labai gerai suvaidino, tokia miela :) Visiškai nebuvo tokio dalyko kaip tapatinimas su Hermiona, kaip gali dažnai nutikti su personažais, su kuriais esi užaugęs. Ji čia buvo visai kitokia. Bet, manau, padėjo ir mano sugebėjimas atsiriboti nuo žinomų  veikėjų ir pamatyti būtent tai, kas yra dabar.
Žodžiu, jeigu norite gražaus filmo, tai tikrai rekomenduoju. Gražus ir gilus. Dar negirdėjau nė vieno, kas būtų nusivylęs :)

Komentarų nėra: