2013 m. vasario 2 d., šeštadienis

A Beautiful Mind (2001)

Ohh, kaip niekšiškai buvau apleidusi šį blog'ą.. O per tą laiką tikrai pažiūrėjau filmų, tačiau vis tingėdavau aprašinėti. Viskas, nuo šiandien susiimu ir vėl gaivinu rašymus, kad po to nereikėtų mikčioti, kai kas nors paprašo rekomenduoti filmą :D
Taigi. Grįžtu su Nuostabiu protu.

Filmas "Nuostabus protas" pasakoja apie matematiką John Nash, kuris sukūrė.. ee.. žaidimų teoriją, jei neklystu :) Be abejo, filmas paremtas tikru mokslininko gyvenimu. Viskas būtų nė kiek neišskirtina, na, juk pasaulyje tikrai yra ne vienas žmogus, kuris kažką TOKIO sukuria, gauna Nobelio premiją ir valio. Nash'as yra kitoks (sakau "yra", nes jis dar tebėra gyvas). Jam diagnozuota paranoidinė šizofrenija. Šiek tiek įdomiau, tiesa..? :)
Apskritai tai filmą noriu pažiūrėti jau nežinau kiek metų, ir pagaliau atėjo ta diena, kai man tai pavyko padaryti. Nuostabus protas - nuostabus ir filmas. Daugiau nei dvi valandas visiškai prikaustė dėmesį. Iš pradžių buvo sudėtinga suprasti visus tuos matematinius išvedžiojimus, tačiau kai veiksmas pradėjo suktis apie šizofreniją, atsipūčiau lengviau. Akivaizdu, kad genijaus gyvenimas ne rožėmis klotas.. Visa laimė, kad jis visada šalia turėjo mylinčią ir besirūpinančią žmoną.
Tiesa, įdomu tai (per paskaitas tai mums nepasakoja tokių dalykų), kad šizofreniją Nash'as "išsigydė" mintimis. Be abejo, tai liga, kurios išgydyti neįmanoma, bet palengvinti tikrai galima, ir tai puikiai parodyta filme - aišku, jei tik dėsi į tai visas pastangas. Vaistai, slopinantys haliucinacijų atsiradimą bei saviįtaiga, kad viskas, nebebendrausiu su savo "kambarioku" bei jo "dukterėčia" tikrai padėjo gyventi lengviau.
Labai puikiai suvaidino ir Russell Crowe, visada labai gerbiu aktorius, kurie vaidina asmenis su psichikos ligomis.
Tad jeigu dar esate toks tamsuolis, kokia buvau aš, tai skubėkite pažiūrėti šį filmą apie tikrai nuostabų protą :)

Komentarų nėra: