2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

The Skin I Live In (2011)

Visada norėjau su grupiokėm pažiūrėti kokį nors filmą, kurį paskui galėtume aptarti. Šeštadienio vakarui pasirinkome gana intriguojančio pavadinimo filmą "Oda, kurioje gyvenu".
Robertas yra plastikos chirurgas. Konferencijose jis pristatinėja naujai išrastą odą, kuri atspari vabzdžių įkandimams, savo namo rūsyje turi įsirengęs operacinę, kur atlieka eksperimentus, ir slepia nuo aplinkinių merginą.
Iš pat pradžių jau matosi, kad filme normalių asmenybių, be kažkokių keistenybių ir sutrikimų, nesutiksime. Kuo toliau, tuo nesveikesnių žmonių ten atsiranda :D Bet galiu pasakyti, kad labai įdomu žiūrėti. Filme nuo pat pradžių keliama įtampa, tam padeda ir puikiai parinkta muzika. Tik pabaigoje išaiškėja visos siužeto vingrybės, ir kas gi tokia ta Vera, slepiama rūsyje. Filmas šokiruojantis - nėra ką slėpti. Jame drąsiai rodomos ir atviros sekso scenos, ir apskritai pats siužetas yra sunkiai nuspėjamas (bent jau iki tam tikro momento).
Trukmė - dvi valandos. Iš pradžių atrodo visiška mišrainė, bet kuo toliau, tuo labiau įtraukia. Beje, man patiko tai, kad nors ir šokiruojantis bei drąsus filmas, bet šlykštybių jame nėra. Visgi viskas prie tų baisybių  privesta kiek kitaip.
Rekomenduoju, jei norite rimto filmo su rimta siužetine linija.

Komentarų nėra: