2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

The Painted Veil (2006)

Šį filmą man rekomendavo viena sena pažįstama, kurios nesu gyvai mačius.. :) Pasirodo, tai yra W.Somerset Maugham romano ekranizacija, kurį dabar būtų labai įdomu paskaityti.
Jaunas britų daktaras Valteris veda beveik nepažįstamą merginą Kiti. Ji jo nemyli ir išduoda su kitu. Valteris iškelia sąlygą: arba ji vyksta kartu į Kinijos kaimelį, kuriame siaučia cholera, arba jis paduoda skyrybų dokumentus ir taip kyla skandalas. Kiti išvyksta kartu..
Filme vaidina du labai geri aktoriai: Naomi Wats ir Edward Norton (nors kituose filmuose esu mačiusi tik pastarąjį). Jie puikiai atliko savo darbą ir čia. Man apskritai labai patiko visa filmo idėja. Jei nežvelgi giliau, galbūt tai ir gali pasirodyti eilinė meilės istorija.. Tačiau taip tikrai nėra, filmas puikus viskuo. Meilės paieškos, išgyventi jausmai.. Nuolat gyventi mirties pašonėje tikrai turėjo būti nelengva Naomi personažei. Ypač su pagiežą laikančiu vyru. Bet vis dėlto viso filmo metu neteisiau nė vieno - abu jie žmonės ir abu padarė klaidų.
Ir nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad filmas nesibaigė laimingai, bet jau einant pabaigos titrams supratau, kad viskas baigėsi gerai. Manau, kad Kiti pagaliau pamilo savo vyrą, kad ir kokia to būtų kaina.

1 komentaras:

Dovilė rašė...

Šį filmą labai noriu pamatyti :)