2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

Jane Eyre (2011)

Tai naujausia Charlotte Bronte romano ekranizacija. Nesu mačiusi jokių kitų, o knygą taip pat jau skaičiau daugiau kaip prieš metus. Todėl detalių visų neatsiminiau :)
Jei trumpai, tai Džeinė Eir - našlaitė, užauginta nemylinčios tetos, atiduota į internatinę mokyklą ir ten įgijusi išsilavinimą. Ji atkeliauja į Tornfildo dvarą dirbti pono Ročesterio globotinės guvernante.
Tiesą pasakius, man ištisai maišėsi "Džeinė Eir" ir "Vėtrų kalnas". Abi knygas skaičiau vieną po kitos, seserų Bronte braižas panašus, tad dabar, praėjus tiek laiko vis galvojau, ką padarė Ročesteris ir ką - Hitklifas. Nors paskui jau tvirtai galvoj atsirinkau kas, kaip ir kodėl. Tai va, kadangi nesu mačiusi kitų ekranizacijų, manau, kad ši tikrai nebloga. Labai patiko aktorė, vaidinusi Džeinę. Ji tokia paprasta, ir puikiai perteikė Džeinės personažą - tvirtą, drąsų ir pasiaukojantį.
Iš tikrųjų tai ši meilės istorija man yra nepaprastai graži, nugalėjusi daug kliūčių ir negandų. Vertinu šį filmą kaip filmą, o ne kaip ekranizaciją. O jis man patiko, ir net neskaičius knygos tikrai įdomu jį žiūrėti :)

Komentarų nėra: