2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

Kinsey (2004)

Štai ir pažiūrėjau filmą, kurio pagrindinis veikėjas - žymus seksologas dr. Kinsey. Kadangi darau psichologijai darbą apie lytinę orientaciją, nusprendžiau pasidomėti ir juo.
Tai biografinis filmas, kaip jau turbūt galima suprasti. Dr.Kinsey iš tikrųjų įdomus žmogus. Šiaip jau jis zoologas, bet ėmė ir pradėjo daryti sekso tyrimus. Tyrė ir homoseksualumą, sudarė žinomą Kinsey skalę, pagal kurią nustatoma, žmogus homo ar heteroseksualus. Jis apklausė daugybę žmonių visose JAV, jų seksualinę patirtį surašė į knygą Sexual Behavior in the Human Man. Be abejo, tais laikais (XX a. pr.) tai buvo tikrų tikriausia sensacija. Bet visi šie tyrimai sulaukė pasisekimo. Vėliau jis panoro parašyti tokią pačią knygą apie moteris. O su ja taip gerai nepasisekė..
Žiūrėjom su Vita ir galvojom, kaip galima sugalvoti dirbti tokį darbą (dar blogiau - tapti tokio žmogaus žmona ;D). Bet profesoriaus laimėjimai šioje srityje tikrai vertinami visame pasaulyje. Yra įsteigtas net Kinsey institutas, kuriame atliekami tyrimai.
O pačiam filmui duodu 8. Neblogas, neblogas :)

Komentarų nėra: