2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

The Other Dream Team (2012)

Pasinaudojusi proga, kad kine buvo Yomayo diena, nukeliavau pažiūrėti šio filmo. Kadangi graužiu save, kad nemačiau filmo apie dabartinę rinktinę "Mes už...Lietuvą!", tai bent jau apie senąją svajonių komandą tikrai norėjau pamatyti. Ir VISIŠKAI nepasigailėjau!
Filmas dokumentinis. Jame pasakojama komandos, kurioje žaidė tokie krepšininkai kaip Sabonis, Marčiulionis, Kurtinaitis ir Chomičius, istorija. Apie tai, kaip jie žaidė už Sovietų Sąjungą būdami lietuviais, kaip buvo sunku gyventi tuo metu ir kaip krepšinis buvo vienintelė maišto priemonė..
Filmo metu kalbinti minėti krepšininkai, NBA atstovai. A, taip, reikia paminėti, kad filmas sukurtas amerikiečių. Ir jis tikrai be galo gražus. Daug dėmesio skirta Lietuvos nepriklausomybės atgavimo įvykiams, o viską vainikuoja 1992-ųjų Barselonos olimpinės žaidynės. Kaip žinia, mūsų krepšininkai jose pirmą kartą žaidė kaip tikri lietuviai, už savo šalį, o ne tiems, kurie laikė tautą priespaudoje. Jauna šalis tuomet laimėjo bronzos medalius.. Nors jiems tai buvo tikrų tikriausias auksas :)
Be galo patiko stebėti krepšininkų emocijas, kai jie pasakojo apie tuos laikus - kaip visada Sabonis prišnekėjo tokių dalykų, nuo kurių visa pilnutėlė salė krito iš juoko :D O keletą kartų net pati buvau susigraudinusi.. Manau, kad tai tikrai stiprus filmas. Ačiū amerikiečiams, kad jie prie jo taip prisidėjo :) Tikrai norėčiau pažiūrėti dar kartą.

Komentarų nėra: