2010 m. rugpjūčio 9 d., pirmadienis

Edward Scissorhands (1990)

Iškart skubu įsirašyti šį filmą į sąrašus „Tim Burton“ ir „Gražūs filmai“.

Ši istorija apie tai, kodėl sninga. Tad jau pati filmo idėja man yra graži ir neįprasta. Sena močiutė pasakoja anūkėlei, kada ir kodėl pradėjo snigti. Ir taip atsiranda istorija apie Edvardą Žirkliarankį – mokslininko kūrinį, kuris vietoj įprastų plaštakų turėjo žirkles. Tiesa, jei nežinočiau, kad Edvardą vaidina Džonis, tai niekad niekad nepagalvočiau, kad tai jis. Tokio nepanašaus į save jo nesu mačiusi! Na, pavadinkime tai gilia jaunyste, kadangi filmas senesnis už mane pačią ;D

Edvardas, atsidūręs AVON platintojos šeimoje, kažkokiame priplaukusių bobų miestelyje, jaučiasi (ir yra) visai svetimas. Ir jam iš pirmo žvilgsnio pradeda patikti Pegės dukra Kim. Vargšui Edvardui ne taip ir lengva prisitaikyti, kai pačiam sunku save apsitarnauti. Tačiau miestelio moterų palankumą jis pelno karpydamas krūmus, darydamas šukuosenas šunims ir pačioms moterims. Deja deja, kaip turbūt ir kiekvienam kitokiam žmogui nutinka, taip ir Edvardui: jei tik atsitinka kokia nelaimė, tuoj kaltė suverčiama jam.

Tai ne šiaip sau pasakėlė apie sniegą. Manau, tai filmas apie kitokius žmones: su negalia ar tiesiog kitaip besielgiančius ir mąstančius. Ir apie visuomenę. Todėl skiriu 10.

Komentarų nėra: