2010 m. liepos 22 d., ketvirtadienis

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Kai tik pamačiau filme šitą vietą, tai pamaniau, kad būtų puiki nuotrauka :) Sweeney ir Mrs. Lovett.
Sulig šiuo filmu pradedu maratoną, kuris vadinasi Tim Burton. Kuo man šitas filmas patiko dar net nepradėjus žiūrėti. Ogi tuo, kad tai - miuziklas ir jame vaidina net trys mėgstami aktoriai (Helena Bonham Carter, Jamie Campbell Bower ir ypač Alan Rickman). Be abejo, pagrindinis čia buvo Johnny Depp, bet taip jau išėjo, kad aš nealpstu vos jį pamačiusi :)
Iš pradžių kai kur buvo šiek tiek kraupoka, kai rodydavo tiek „kraujo“, bet paskui pripratau. Jo buvo tiek, kiek reikėjo, nė gramu daugiau. Ypač gerai filmui tinkamą nuotaiką sukūrė personažų grimas. Ypatingai Helenos ir Johnny, jie buvo tokie vaiduokliškai balti (Johnniui, beje, dar labai tiko ir balta sruoga plaukuose). Ir apskritai parodytas toks Londono niūrumas.. Tikrai padeda dar labiau įsijausti.
Ir tai, kas, ko gero, turėtų čia būti svarbiausia. Garso takelis. Suuuuper. Visur labai taikliai parinktas ir idealiai atliktas. Kaip tikrame miuzikle.
O rašyti 10 (kurį ir rašau) būtų galima vien už pabaigą. Na, bent jau man ji buvo kaip tik tokia, kokios reikėjo. Jokio nukrypimo nuo viso filmo metu vystytos nuotaikos, o tai man labai patiko.

Komentarų nėra: